Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Další, kdo nepochopil, že nejde o jakékoliv gesto, ale jde pouze o moc. Je to snad náhoda, že vláda složená ze Zemanových kamarádíčků bude rozhodovat o neskutečně velkém množstvím peněz? Je náhoda, že mezi rozhodnutími bude rozhodnutí o dodavateli pro Temelín? A je náhoda, že mezi zájemci jsou Rusové, kteří Zemanovi platili kampaň?

Jen hlupák to nevidí ...

19 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 3
možnosti
RK

Já jsem s tím taky souhlasil, ale pouze do chvíle, než jsem zjistil, že si tam pan prezident nastrčil převážně svoje lidi.

Ale s tou vládou s podporou 101 hlasů máte naprostou pravdu.

6 1
možnosti
VN

Přesně tak.... Zeman by měl iniciovat to , aby SPOZ zmizela z politické scény , případně se přejmenovala. Takto zde bude permanentní podezření na nekalosti stále.

3 1
možnosti
VO

Ha - vase tleskáni ponekud kulha. Protoze kdyz odstoupí premiér, prezident by mel jmenovat jineho premiera v prvni rade z politiku, kteri jsou ve snemovne diky volbam.

Zeman drti ustavu na krev a ukaji svuj mocensky chtic - Klausovou na Slovensku to zacne a buhvi cim skonci. Prvni majstrstyk Rusnoka - Pecina na vnitru (blijící smajlík).

16 13
možnosti
RS

R70u37d81a 11S96l65a27v27í29k

26. 6. 2013 20:07

Mýlíte se, Ústava nijak nespecifikuje člověka, kterého má president jmenovat jako premiéra...

9 3
možnosti
PV

Jestliže někdo tvrdí, že 101 z 200 je většina, tak matematicky má pravdu, ale je to většina tak těsná, že nemá mou důvěru. Pro rozumnou věc by měla hlasovat většina podstatně významnější - 2/3, 3/4 nebo podobně. Jestli paní Němcová sehnala 101 podpisů, tak sice umí dobře matematiku, ale jsem rád, že neuspěla. Kdyby těch podpisů přinesla 130-150, tak bych jí teprve věřil.

15 12
možnosti
IH

I58v53o 49H34e40b93e83l24k80a

26. 6. 2013 18:44

jestliže by podle vás měla být většina 130 lidí, tak jsme od devadesátýho neměli žádnou vládu. anarchie je taky dobrá, že?

12 2
možnosti
IH

I87v60o 59H33e63b45e76l60k55a

26. 6. 2013 18:29

myslím si, že ve své analýze vycházíte z špatných předpokladů a díky tomu docházíte ke špatným závěrům.

1) jestliže vláda podá demisi, neznamená to nové volby, jak se mylně domníváte, ale pouze to, že by měl prezident jmenovat nového premiéra, který sestaví vládu a požádá o demisi. (vzpomeňte si na období 2002-2006, kdy jsme měli tři různé vlády pod třemi premiéry) a žádné volby nebyly a nikoho ani nenapadlo po nich volat

2) podle mého názoru, jestliže někdo prezidentovi řekne, že má 101 podpisů a opravdu je má, je povinností prezidenta takového člověka jmenovat premiérem, v opačném případě popírá ducha ústavy. tzn. že sice formálně jedná podle toho co je v ústavě napsáno, ale výsledek jeho jednání je popřením všech myšlenek v ústavě uvedených.

3) nejedná se o vládu odborníků, ani o vládu úředníků, která by měla uklidnit situaci, ale o vládu strany, která ve volbách neprošla do parlamentu a podle mě hlavní důvody pro její vznik jsou dva a oba jsou velmi nízké

jedním je ukázka své moci a druhým je prachobyčejná pomsta. 

ukázka moci - vláda bude jmenovat lívii a remka pomsta - uvidíte, kolik ministrů ve volbách povede spoz v jednotlivých krajích. můj odhad je osm. díky tomu a taky protože do voleb zbývá maximálně 11 měsíců, se žádné skandály nestihnou provalit a spoz udělá 15%, který sebere převážně socanům. to bude znamenat pád bohouše sobotky, který zemana potopil při volbě prezidenta před deseti rokama. a velký nástup zemanova oblíbence "úžasného" haška.  jestli si toto zaslouží potlesk? nevím

21 4
možnosti
Foto

Vaše hodnocení je přesné

4 1
možnosti

Takže tleskáte člověku který si uzurpuje moc italských stylem. Česká politika nemá do čistoty, průhlednosti a férovosti moc blízko, ale pořád jsme ještě daleko od Itálie kde vládne mafián zcela veřejně. I když si dost lidí myslí něco jiného, je ještě pořád kam padnou a Zeman nám ukazuje cestu.

Nemusí se Vám libit vláda. Nemusíte s ní souhlasit.. Můžete si přát předčasné volby. V pořádku. Ale nechápu lidi kteří se radují jak prezident kálí na zvyklosti a pravidla. Tohle by mělo být přeci jen nezávislé na levici či pravici. Až bude v příštích volbách vládnout levice (a ona bude), tak jako pravičák budu nadávat, budu jí přát aby jí nějaký pořádný skandál shodil z trůnu, ale budu proti jakémukoliv podobnému kroku proti duchu ústavy. Ústava totiž počítá s tím, že na vyšších pozicích budou lidé, kteří systém chápu a jakž takž ho respektují. Proto je psaná obecně a umožňuje nestandarní kroky které teď Zeman podniká.

13 3
možnosti
Foto

Tak první , kdo nerespektoval Ústavu a Ústavní pravidla byl náš Vůdce a ctitel jedné , jediné správné strany  Klaus - Pružinskij , zakladatel strany největších zlodějů - ODS. Takže Zeman už může vycházet z mnoha precedentních úkonů svých předchůdců - to chce jenom používat jeden metr pro všechny.

4 1
možnosti
PV

Myslíte, že protektorátní vláda je nejlepší krok?

7 2
možnosti
DH

D61a13v59i52d 68H39o50l44e97c

26. 6. 2013 16:51

Ta budoucí vláda vypadá jako oživování politických mrtvol.

12 1
možnosti

Demokraticky zvolených. Mají dle všech zákonů a zvyklostí odejít do hrobu na konci volebního období. Pokud sami nezvolí jinak.

2 1
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2422x
Patřím ke střední vrstvě a mé názory jsou pouze moje. Je na Vás, jestli s nimi souhlasíte nebo ne.

Seznam rubrik