Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Zajímalo by mě, jak víte, že voliči nechtěli vládu, která po třech letech padne. Jsem také volič a vůbec nemám rád, když někdo za mě vykládá, jak jsem to vlastně myslel. Nevím jak Vy, ale já jsem nevolil vládu, ale parlament. Jestli bude ve volebním období jedna vláda nebo čtyři, to je mi celkem jedno. Hlavní je, aby vláda měla podporu sněmovny, protože jinak je tam nic. Pokud prezident vědomě jmenuje takovou vládu, o které ví, že nemá šanci dostat důvěru, není to nic než obstrukce. Prezident dává najevo, že si přeje aby se nevládlo. Pouze pár jeho kamarádů, kteří jsou drazí i zadarmo, bude pobírat ministerské platy. Já za to prezidentovi rozhodně netleskám.

17 1
možnosti
JC

J61i33ř96í 26C23á17s32e23k

26. 6. 2013 17:09

V tom případě se Vám omlouvám a také se omlouvám všem, za které jsem vyslovil názor. Příště zkusím do věty vložit slovo "myslím že voliči..."

Já osobně volil pol. stranu, které jsem věřil, že v případě vítězství dosadí do vlády ty nej ministry, kteří budou pracovat pro stát. Nesouhlasím s Vámi, že je jedno kolik bude vlád a kolik ministrů. Dle mého názoru mají pracovat pro stát a ne si tam pořád dělat "škatule hejbejte", Hlasovat o důvěře, ztrácet čas novým hledáním nového ministra, novým skládáním vlády atd. Každý nový ministr se znova a znova musí seznamovat s nej problémy na resortu atd.

"myslím", že mají 4 roky. Nastoupit-prozkoumat situaci - najít řešení - aplikovat jej.

Místo toho si "myslím", že to je: Nastoupit-prozkoumat situaci - odejít - nastoupit.

4 1
možnosti
JC

Voliči v parlamentních volbách nevolili vládu, ale sněmovnu, to je moc zákonodárnou.

Moc výkonnou, tedy její hlavu - presidenta, jsme volili až letos. A zvolen byl Zeman, a to dosti výraznou převahou hlasů.

Je naprosto správné, aby si Zeman jako zvolená hlava moci výkonné najmenoval svou vládu.

Změna moci zákonodárné k tomu není nutná - volby do sněmovny s tím nemají nic společného.

3 9
možnosti

Vláda bez podpory sněmovny má pravomoci a legitimitu nepříjemně blízkou nule. To chápe i celkem malé dítě a tvůrci ústavy těžko mohli předpokládat že prezidentem bude člověk který nebude respektovat věci pochopitelné i pro malé děti.

Prezident má možnost volit premiéra, protože se správně předpokládalo, že nejsilnější strana nemusí mít většinu ve sněmovně (viz teď ČSSD). Jenže tady zase narážíme na to, že tvůrci ústavy nepočítali s někým kdo si bude ve funkci léčit mindráky.

12 2
možnosti
Foto

Řekla bych, že cílem nedávné policejní akce bylo především odstranit Nečase a nahradit jej osobou, která by co nejlépe vyhovovala TOPce. To se zatím nezdařilo. Zeman je zjevně tvrdší protihráč než si Kalouskovci mysleli.

10 7
možnosti
DS

Nemám představu, čím Nečas Kalouskovi nevyhovoval. Byl to nejslabší premiér po roce 89.

7 3
možnosti
KB

Problém je v tom, že demokracie je odjakživa postavena na pozitivních nikoliv negativních hlasech. To znamená, že ikdyž "velká část něco nechce", tak to nemá žádný význam. Stejně jako byl Zeman prostě zvolen, a to že ho velká část nevolila nemá žádný význam.

7 3
možnosti
JM

To si nějak pletete! Demokracie JE POSTAVENÁ NA VĚTŠINĚ. Jestli je ta většina pozitivní nebo negativní, je fuk. ;-)

2 1
možnosti
RH

Prezident zneužívá ústavu. To je fakt, který bychom měli oddělit od toho, ze nemáme  radi vladu.

21 18
možnosti
KN

K15a84r14e39l 62N87o95v13á77k

26. 6. 2013 13:07

Používá ústavu, na tom není nic divného.

Problém by byl, kdyby ji porušoval.

12 9
možnosti
Foto

Ono nikomu nedochází, proč vláda padla. Kdyby byl Nečas takotrlý, jako Zeman, tak by dodnes byl premiérem. To, že jeho úřednice spadla dosítě  ÚOOZ, jen nemusel brát v potaz.On se jí zastal, takže dodržel slovo, když řekl, že odstoupí, dokáže-li se jítrestný čin. Zatím nebyl s ní soud, ale média, poňoukaná Zemanem z tohoudělala aféru. Takže s jeho demisí padla. Mimochodem, Zeman svým vyvolenýmslíbil korýtka a jako důsledný pragmatik na tom zapracoval, aniž by viditelnědo kauzy vstoupil. Piklit uměl dokonale a vždy:-/

19 9
možnosti
KN

K64a36r58e73l 71N91o20v76á61k

26. 6. 2013 13:08

Média poňoukaná Zemanem ?

Média jedou proti Zemanovi jako jeden muž, pokud si myslíte opak tak jste vedle.

14 9
možnosti
LK

L17u30b70o97š 97K73r79i94m91l

26. 6. 2013 12:46

Nevím, zda mohu s Vaší analýzou souhlasit, ale v tuto chvíli mi úřednická vláda připadá spíš jako předvolební agitka p. Zemana a jeho nohsledů ze strany kultu osobnosti, protože ať budou nebo nebudou předčasné volby, tak tito lidé budou rozdávat peníze, které jim nepatří a hlavní bude jejich popularita. U mnohých se dá také stěží mluvit o odbornosti.

20 3
možnosti
TB

máte pravdu,ale tato vláda důvěru nedostane,vyjádřil jsem se už níže

5 1
možnosti
DP

D43a60d77a49k 58P54e65t89r

26. 6. 2013 12:29

Karma a souhlas. Jak komická byla sestava v čele pí Němcovou, my máme 101 kdo je víc? I Mikrofony řvaly smíchem.

12 12
možnosti
TB

ze svého pohledu máte sice pravdu,ale jinak je to obcházení ústavy jako takové. V zásadě mně nevadí úřednická vláda, byť ta minulá nadělila 80%špatných věcí, za svého působení k normálním volbám. Trošku mi tam vadí Rusnok jako premiér,spíše by mu vyhovovala pozice ministra financí. Jinak ale ta vláda nedostane důvěru, takže z toho vznikne takový kočkopes. Ani 2.hlasováním o důvěře Rusnokova vláda neprojde. To doufám víte.

 Dokonce i současná opozice je proti tomuto složení. Mimojiné to nejsou odborníci jako takový,všechny důležité posty tam budou obsazovat členi SPOZ,takže volební kampaň. Problém vidím, spíše v tom, že Sobotka nesežene 120poslanců na rozpuštění sněmovny, a tato vláda nedostane důvěry. A protože se nestanou  vyše jmenované věci, tak 3.návrh bude navrhovat Topka,protože mají člověka v čele sněmovny, a tato vláda důvěru dostane.

 Tak, že z toho plyne, že kdo se směje naposledy tak se směje nejlíp

6 4
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2422x
Patřím ke střední vrstvě a mé názory jsou pouze moje. Je na Vás, jestli s nimi souhlasíte nebo ne.

Seznam rubrik